Det gode søndagsbrød

“Koldhævede havregrynsboller”

Godmorgen til jer alle sammen. Jeg synes det var ved at være længe siden jeg sidst havde delt en omgang “Det gode søndagsbrød”. Det er også oftest om efteråret og vinteren at der bliver bagt morgenbrød herhjemme, hvorfor ved jeg ikke. Ellers er der oftest kun hjemmebagt brød når vi har overnattende gæster. Jeg har dog fundet en opskrift på rundstykker som jeg tænker at jeg vil afprøve inden længe, så jeg vender snart tilbage i denne kategori. Nedenfor får i opskriften på de lækreste havregrynsboller

Du skal bruge: 25 g gær// 5 dl koldt vand // 2 tsk salt // 2 spsk sukker // 2 spsk olie // 200 g havregryn // ca 300 g hvedemel // lidt havregryn til pynt

Kom gær, vand, salt, sukker olie og havregryn i en stor skål og rør det god sammen. Tilsæt herefter melet lidt efter lidt indtil dejen er fast men stadig meget klistret – du skal stadig lige akkurat kunne røre i den. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over

Brug en ske til at komme dejen på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 14 boller af denne portion. Bag bollerne ved 225 grader i 20-25 minutter til de lyder hule når du banker dem under bunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *