Vores dag i Hamborg

Jeg tænkte at jeg ville tage jer med på en dag i Hamborg. Vi havde kun én hel dag i byen, så det var med at få oplevet så meget som muligt. Vejret var perfekt og vi havde ikke planlagt så meget hjemmefra som vi ofte gør når vi er på ferie, men det havde jo også sin charme – at tage det lidt som det kommer. Jeg vil give korte beskrivelser og vise jer billeder fra hele vores lørdag – fra start til slut

Morgenmad

Begge morgener fik vi  kaffe og morgenmad på Espresso house. Søndag var det egentlig meningen at vi ville finde noget andet, men da der var maraton i byen, var store dele af midtbyen spærret af of der var tusindvis af mennesker, så det skulle være nemt og hurtigt, så vi gik tilbage til samme sted som dagen før

Gåtur i “Speicherstadt”-området

Dette er klart et af mine yndlingssteder i byen, her er simpelthen så hyggeligt, smukt og har en helt speciel stemning. De mange rødbrune varehuse står side om side i kanalerne og kirketårnene kan ses på lang afstand. Området her er en del af UNESCO’s Verdensarvsliste og et must-see

Wasserschloss

Den mest fotograferede bygning i Hamborg er dette lille hyggelige “slot” I dag rummer det både en gammel tebutik med over 250 slags te og andre specialvarer, så selvfølgelig skulle vi herind og købe lidt gaver og souvenirs. Der udover huser stedet også en hyggelig reataurant, hvor vi valgte at spise vores frokost på terrassen midt i kanalen

Kirken “st. Nikolai”

Denne kirkeruin er super smuk, skønt den brændte overflade. Den blev offer for bombardementerne i 1943 og står nu tilbage som et symbol på krigens grusomheder. Vi ville have haft en aftentur med glaselevatoren op i kirketårnet, men vi havde læst forkert på åbningstiderne, så der var desværre lukket da vi nåede frem. Hvis vi kommer til Hamborg igen en anden gang, er jeg slet ikke i tvivl om at det er en af de ting vi skal oplave

Miniature Wonderland

Med over 1 million besøgende om året er dette et populært turistmål. Vi kom dertil om formiddagen, men måtte købe billetter til senere på eftermiddagen da de kun lukker et bestemt antal ind ad gangen. Når du først er kommet ind, må du til gengæld være der så længe du har lyst. Her skifter det mellem at være dag og nat og man bevæger sig rundt i kendte landskaber fra blandt andet USA, Italien, Skandinavien og Østrig. Et virkelig imponerende syn hvor man kan få timevis til at gå, med at kigge på alle de små detaljer

Middag på VLET

Klart et sted jeg vil anbefale til alle der skal til Hamborg. Det er virkelig lækkert mad, lækkert menukort med få, men anderledes valgmuligheder og til en overkommelig pris. Restauranten ligger i Speicherstadt-området kun et par hundrede meter fra Miniature wunderland. Det kan dog være en god ide med bordbestilling da det er et populært spisested, der oftest er fyldt op ved alle borde

Aftentur i solnedgang

Efter vores middag på VLET, var vi propmætte og havde derfor brug for at få os rørt en lille smule. Mine ben var dog ved at være trætte efter en lang dag med mange kilometer i benene, så vi slentrede lidt langs kanalerne inden vi vendte tilbage til hotellet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *