Det gode søndagsbrød

“Nemt formfranskbrød”

Du skal bruge: 25 g gær // 3 dl lunkent mælk // 1 spsk sukker // 1 spsk salt // 25 g blødt smør // 400-500 g hvedemel

Lun mælken til ca 37 grader og oplæs gæren heri. Kom de øvrige ingredienser i skålen og rør sammen i 10-15 minutter, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve 20-30 minutter

Slå dejen ned og form den til et brød der kommes i en brødform med samlingen nedad. Lad dejen efterhæve lunt og tildækket i en times tid inden det pensles med mælk og bags i 30-40 minutter i en 220 grader varm ovn, til det er gyldent, sprødt og gennembagt. Lad det køle af i formen inden det vendes ud og nydes med koldt smør eller en god (hjemmelavet) marmelade

En tanke om “Det gode søndagsbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *