Det gode søndagsbrød

“Koldhævede flutes med græskarkerner og hasselnødder”

Godmorgen og god søndag derude

Det er første søndag i oktober og det skal selvfølgelig fejres med en omgang hjemmebag. Oftest bliver de koldhævede deje herhjemme, forvandlet til lækre boller, men denne gang valgte jeg at lave dem til sprøde og rustikke flutes som er perfekte som de er med koldt smør, eller som madbrød til simreretter eller supper

Du skal bruge: 15 g gær // 4 dl koldt vand // 1 spsk salt // 2 spsk sukker // 2 spsk olie // 1½ dl fuldkorns rugmel // 1 dl hakkede græskarkerner // 1 dl hakkede hasselnødder // 3-4 dl hvedemel // græskarkerner og hasselnødder til pynt

Kom gær, vand, salt, sukker, olie, rugmel, græskarkerner og hasselnødder i en stor skål og tilsær hvedemelet lidt ad gangen indtil dejen har en fast konsistens, men lige akkurat stadig kan røres i. Kom låg på skålen (eller et klæde) og stil den på køl natten over

Næste dag tages dejen ud af køleskabet og deles i 3 nogenlunde lige store dele som formes til flutes. Dette gøres nemmest ved at fugte hænderne med koldt vand. Pensl med en smule ekstra vand og drys med finthakkede hasselnødder og græskarkerner. Ovnen varmes op til 225 grader varmluft og de bages i ca 20 minutter til de er gyldne og sprøde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *