Butterdejspizza med efterårsfyld

Vi har fået os en ny efterårsfavorit herhjemme, nemlig denne lækre butterdejspizza fyldt med svampe, æbler og bacon. Det er en “pizza” som ville passe perfekt i små fine happere når man venter gæster eller som en let aftensmad på en hyggelig fredag aften. Det er en lidt mere omstændig udgave af den ellers klassiske pizza, men jeg lover jer at det er al tiden værd

Du skal bruge: 1 plade butterdej fra køl // 3 løg // 50 g smør // 2 æbler // 150 g god bacon i tern // ½ bakke hvide champignon // 1 bakke brune markchampignon // 1 spsk sukker // 100 g kantareller // sammenpisket æg til pensling // frisk timian

Skær løgene i både og steg dem i smør på en pande ved jævn varme til de er bløde og søde – det tager ca 20 minutter. Kom løgene over på en tallerken og lad dem afkøle. Steg imens æblebåde (på samme pande) i et par minutter. Sæt også dem til afkøling. Så er det blevet tid til at stege bacon gyldent og sprødt. Kom det herefter over på et stykke fedtsugende papir

Nu er det alle svampenes tur. Start med at skære de hvide champignon i skiver og steg dem på panden. Herefter er det de brune markchampignon som skæres i kvarte og steges. Kom en smule mere smør på panden sammen med sukker og steg dem et par minutter inden de tages af. Til sidst er det kantarellerne der skal steges. Når alle ingredienser er afkølede rulles butterdejen ud på en bageplade og pensles med sammenpisket æg. Herefter fordeles al fyldet på dejen og bages ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter til butterdejen er gylden og sprød. Pynt med frisk timian inden servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *