Efterårspie med kylling og svampe

Det her er en rigtig hygge-ret. Den er fyldt med smag, efterårets lækre svampe og så er det en simreret, så den passer perfekt til en weekend-menu. Her i det kolde halvår elsker vi at spise simreretter. Det er nemt at lave selvom det tager en del tilberedelsestid. Men alt-i-én-gryde princippet er virkelig nemt og så er man sikker på at det smager godt hver gang! Fyldet til denne pie smager også fantastisk i tarteletskaller (læs mere her) eller med en god kartoffel/rodfrugtemos

Du skal bruge: 1 spsk smør // 150 g røget bacon i tern // 1 stort løg // 2 fed hvidløg // 1 hel kylling // 1 flaske rødvin // lidt vand // friske krydderurter f.eks timian og rosmarin // 1 spsk hele peberkorn // 300 g blandede svampe (her er brugt hvide champignon og brune mark champignon) // 2,5 dl madlavningsfløde // salt & peber // lidt sukker // mel til jævning // kulør // 1 plade butterdej

Kom bacon, hakket løg og hvidløg i en gryde med smør og steg det gyldent. Kom det over på en tallerken og kom den hele kylling i gryden med vinen og vand til det dækker kyllingen. Tilsæt krydderurter og peberkorn og lad det simre i en god time til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden og lad den køle en smule inden alt kødet pilles af skroget og rives i strimler. Si fonden, kom den tilbage i gryden lad den koge uden låg i 10-15 minutter. Imens renses og skæres svampene i skiver og steges brune på en pande i en lille smule smør. Fonden kommes over i en skål og nu kommes bacon-løg blandingen, kyllingen og svampene op i gryden. Kom fond på til det dækker og der smages til med salt, peber og sukker. Kom fløden i og jævn evt retten hvis det er nødvendigt – det må ikke være for flydende. Kom lidt kulør i for at opnå en pænere farve og kom nu gryderetten op i et ovnfast fad. Fadet dækkes til med butterdej og bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter til butterdejen er gylden og sprød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *