Appelsinsmåkager med mørk sirup

Det her er en rigtig lækker og krydret småkage, som også ville passe perfekt som julesmåkage. Den er nemlig fyldt med julekrydderier og revet appelsin, Mmmm…. Men denne gang blev de bagt herhjemme da vi fik et vennepar på besøg, og jeg synes der skulle være lidt sødt til kaffen. Jeg er så heldig at have nogle fine blad-udstikkere som passer perfekt her til efteråret, men man kan også sagtens stikke dem ud med et glas eller skære dem ud i små firkanter. Kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at komme i gang

Du skal bruge: 100 g stuetempereret smør // 100 g brun farin // 100 g mørk sirup // 225 g hvedemel // 1 tsk bagepulver // 1 tsk stødt ingefær // 1 tsk stødt kardemomme // 2 tsk vaniljesukker // 2 tsk kanel // revet skal fra 1 appelsin // et lille nip salt Glasur: Flormelis // kogende vand // orange frugtfarve

Pisk smør, farin og sirup sammen til det bliver en smule luftigt. Alle de øvrige ingredienser blandes sammen og æltes kort sammen med sirupsblandingen. Når dejen er ensartet stilles dejen på køl en times tid. Herefter udrulles den tyndt og stikkes ud i den ønskede form. Kom kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i små 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle helt på en rist

Kom flormelis i en skål og kom en lille smule kogende vand i, til det får en tyktflydende konsistens. Du kan også sagtens bruge koldt vand, man det kogende vand gør at glasuren ikke skal bruge så meget vand for at blive flydende og derfor også størkner hurtigere op. Tilsæt herefter en lille smule frugtfarve og kom glasuren i en lille sprøjtepose. Klip et lille hul og gå så amok med dit pynte-gen. Når glasuren er helt størknet kommes kagerne i en tætsluttende dåse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *