Græskarkage med (u)hyggelige spøgelser

Kage: 300 g revet græskar // 200 g stuetempereret smør // 200 g sukker // 3 æg // revet skal af 1 appelsin // 1½ tsk stødt ingefær // 2 tsk bagepulver // 200 g hvedemel

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk sukker og smør luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen mens der stadig piskes. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i dejen sammen med den revne græskar. Når dejen er ensartet kommes den i en smurt springform og bages i en lille time til den er gylden, gennembagt og giver efter ved et let tryk. Kagen køles helt af på en bagerist

Topping: 250 g flormelis // 2 tsk kakao // lidt kogende vand

Bland flormelis sammen med en lille smule kogende vand. Kom en lille smule over i en anden skål og bland det sammen med kakao og evt. en lille smule ekstra vand. Den hvide glasur fordeles på toppen af kagen. Den brune glasur kommes i en sprøjtepose med et lille hul. Sprøjt det ud i cirkler på kagen og brug herefter bunden af en gaffel til at lave et fint edderkoppe-mønster

Spøgelser: 100 g past. æggehvide // 100 g sukker // 50 g flormelis // 50 g mørk chokolade

Kom æggehvider i en skål og pisk det mens du tilsætter sukkeret lidt ad gangen. Når marengsen er glat og sej, sigtes flormelisen ned i blandingen og vendes forsigtigt rundt. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor glat tyl og sprøjt små spøgelser på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 110 grader i 30-40 minuter, til de er tørret igennem. Opbevar dem i en tøtsluttende beholder til de skal bruges. Når de skal bruges på kagen, smeltes den mørke chokolade over vandbad og kommes i en sprøjtepose. Klip et lille hul og giv spøgelserne øjne og mund. Lad dem tørre inden de sættes som pynt på kagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *