Saturday snack

“Ristet rugbrød med anderilette”

Du skal bruge: Rugbrød // smør // flagesalt // 1 æble // ½ tsk sukker Anderilette:  4 store andelår // 40 g smør // 3 fed hvidløg // 1 stort løg // 2 gulerødder // 1 persillerod //2 dl hvidvin // 2 laurbærblade // 3 tsk hakket timian // salt og peber

Anderilette: Hak løg og hvidløg fint og skær gulerødder og persillerod i små tern. Kom smørret i en stor gryde og steg andelårene gyldne heri. Tag andelårene op og steg hvidløg, løg, gulerødder og persillerod heri, til de er blevet en smule bløde. Tilsæt igen anden og kom hvidvin i gryden sammen med krydderier. Kom vand i gryden til det lige akkurat dækker anden og lad det simre under låg i 3 timer. Tag anden op og lad det køle lidt af inden du river kødet fra benene (skindet skak ikke bruges) og kommer det op i et henkogningsglas. Imens koges den resterende fond i gryden ind til der kun er omkring 2,5 dl. hæld lagen over kødet, luk låget grundigt og stil det i køleskabet natten over

Servering: Skær rugbrød ud i trekanter og steg dem sprøde på en pande med smør og drys med en lille smule flagesalt. Lad de sprøde rugbrød køle af. Skær æblet ud i både og steg dem i en lille smule mere smør til de bliver en lille smule møre, drys med list sukker og lad dem karamelisere inden du tager dem af varmen. Kom anderilette på de sprøde rugbrød og pynt med de søde æblestykker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *