Fennikelsalat med røget laks og citronmayo

Dette er vores forret som vi fik nytårsaften. Jeg havde egentlig på forhånd planlagt en 3-retters menu samt kransekage til midnat, men da vi alle lå syge blev der lavet lidt om i den plan. Forretten var dog rimelig simpel og overskuelig så den valgte jeg at holde fast ved:

Du skal bruge: 1 fennikel // 100 g koldrøget laks // 1 æble // 1 håndfuld pinjekerner // 2 spsk mayonnaise // 1 frisk citron // salt og peber

Pluk de små grønne skud af din fennikel og gem dem til afpyntningen. Del fennikel på midten og skær den ud i tynde strimler. Kom det i en skål med isvand så de sprøder op. Rist pinjekerner på en tør pande og lad dem køle af. Skær laksen ud i tynde skiver og smag mayonnaisen til med citronsaft og skal. Æblerne skæres i tynde både og kommes i citronsaft for at bevare farven

Start med at komme fennikel på tallerkenen og fordel herefter laks og æbler herpå. Kom små “dutter” af mayonnaise på tallerkenen og drys med de ristede pinjekerner. Til sidst pyntes der med de grønne fennikeltoppe, revet citronskal, salt og peber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *