Lækre bamseboller

Jeg havde bagt disse skønne bamseboller i mandags da Stormsen kom hjem fra vuggestue, og jeg skal da lige love for at de faldt i god jord. Vi nød dem i sofaen mens vi så et afsnit af “Paw Patrol” som er hans absolutte yndlings tv lige i tiden. Tænker også at bollerne ville være perfekte til en børnefødselsdag

Du skal bruge: 50 g gær // 2½ dl lun mælk // 75 g blødt smør // 1 spsk sukker // 1 tsk salt // 1 æg + 1 til pensling // ca. 550 g hvedemel Pynt: mørk chokolade

Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt mel tilbage. Ælt dejen i 10-15 minutter til den er glat og smidig. Kom den ud på et meldrysset bord og lad den hvile 10 minutter. Lav 15 boller à hver 80 g og 30 små kugler der vejer 5-6 g. De store boller sættes på en bageplade med bagepapir og der sættes 2 små kugler foroven som ører. Tryk bollerne en smule flade og lad dem hæve tildækket en times tid

 Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne. Lad dem afkøle helt på en rist inden de pyntes med smeltet chokolade

 

4 thoughts on “Lækre bamseboller

  1. De ser godt nok lækre ud. Hvor mange grader har du bagt boller? Og er det alm. eller varmluft?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.