Hjemmebag

“Æblebrud med hvid chokolade og marcipan”

Du skal bruge: 50 g gær // 5½ dl lunkent vand // 75 g sukker // 1 spsk salt // ca 900 g hvedemel // 75 g blødt smør //2 æg // 3 revne æbler (skrællede) // 100 g grofthakket hvid chokolade // 75 g marcipan i små tern

Opløs gæren i vandet og tilsæt, salt, sukker og det meste af melet. Ælt det godt og tilsæt herefter det bløde smør. Ælt ca 10 minutter og tilsæt evt. mere mel undervejs hvis det er nødvendigt. Lad dejen hæve tildækket en times tid

Kom dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning i midten og kom æg, æble, marcipan og chokolade heri. Brug en kniv til at folde dejen indover sig selv og hak den i små stykker – gør dette en del gange indtil dejen er så nogenlunde ensartet, men stadig hakket i små stykker. Del dejen i 12-15 stykker og løft dem over på en bagelade med bagepapir. Lad den hæve 30 minutter inden de bages ved 220 grader i 15-20 minutter

Hold nu op hvor er de gode – hvis jeg da selv skal sige det. Weekend er jo ofte lig med hjemmebag her i huset og i dag var selvfølgelig ingen undtagelse. Jeg ved at mange har en del æbler i haven, så derfor var det selvfølgelig oplagt at bage lidt med æbler. Disse brud er fantastiske fordi de skal spises som de er og derfor er de også nemme at tage med på en tur i skoven. Vi spiste dem dog hjemme på stuegulvet efter en lang gåtur i det blæsende efterårsvejr. JEg håber i har haft en fantastisk weekend! I morgen starter endnu en ny hverdag for vores lille firkløver, men det skal jeg nok vende tilbage og fortælle mere om i den nærmeste fremtid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *