Syltede pærer

Efteråret indbyder i den grad til syltning og henkogning. Jeg var så heldig at få en masse lækre pærer fra min kollegas have. Normalt køber jeg ikke ret ofte selv pærer og bruger det sjældent i madlavning, men en posefuld gratis pærer siger man selvfølgelig ikke nej tak til. Derfor måtte jeg også lige i tænkeboks for at finde ud af hvad de skulle bruges til. Det endte med at jeg besluttede mig for at sylte nogle af dem, som blev til en lækker pæretærte sidste weekend og jeg synes det blev rigtig vellykket, så derfor får i lige opskriften her nedenfor:

Du skal bruge: 5-6 store pærer // 200 g sukker // 4 dl vand // 10-12 kardemommekapsler

Skræl pærerene, halvér dem og fjern kernehuset. Kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser og lad det simre under låg 10-15 minutter, til de er møre. Kom dem i et glad og dæk dem til med en stadig varme lage. Kom låg på og opbevar dem på køl til de skal bruges

2 thoughts on “Syltede pærer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *