Æbletærte

Lige pt. nyder jeg godt af at mine forældres æbletræ bugner med lækre sød/syrlige æbler. Forleden fik jeg en stor skål med hjem, som jeg blandt andet bagte disse lækre brud med og denne skønne æbletærte:

300 g hvedemel // 150 g blødt smør // 100 g flormelis // 1 æg (str L) fyld: 200 g marcipan // 80 g blødt smør // 2 æg // 50 g mandelmel // ½ tsk kardemomme // ½ tsk kanel // 2-3 æbler // lidt rørsukker til drys

Start med at komme hvedemel, smør, flormelis og æg i en skål og ælt den kort til en dej, som stilles på køl i 30 minutter. Udrul den kolde dej på et meldrysseyt bord og kom den i en tærteform. Forbag bunden ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Kom ingredienserne til fyldet – med undtagelse af æbler og rørsukker – i en skål og ælt det sammen med hænderne til en ensartet masse. Kom massen op i tærtebunden og pynt med æblebåde og et drys rørsukker. Bag tærten i en halv times tid til den er gylden og fyldet har sat sig. Serveres lun og gerne med en klat creme fraiche der er rørt sammen med lille smule vaniljesukker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.