Græskarboller

Jeg skal da lige love for at efterårsvejret er kommet forbi. Her har det regnet det meste af natten og morgenen og det regner minsanten endnu… Det eneste rigtige at tage sig til i dette vejr er indendørs-hygge og herhjemme inkluderer det selvfølgelig hjemmebag. Drengene ser tegnefilm under tæppet i stuen, manden er i fuld gang med at renovere vores badeværelse og jeg har bagt disse fine græskarboller (uden græskar) og opskriften får i lige her:

Lav en bolledej ud fra denne opskrift. Kom en lille smule smagsneutral olie på bordet og del dejen i portioner af 75-80 gram, som trilles til boller – der bliver ca. 16 stk. Klip kødsnor i lige så mange stykker som der er boller. Stykkerne skal være ca. 50 cm. lange. Nu skal snorene bindes om bollerne i 3 runder så de danner “indhakkene” i græskaret. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 45 minutter

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 220 grader i 10-15 minutter

Når bollerne er afkølede klippes snorren op i toppen og snorene trækkes forsigtigt ned. Vend bollerne på hovedet og træk nu snorene ud igennem bunden af bollerne. Til slut sættes en mandel på toppen som stilken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.