Det gode søndagsbrød #8

“Efterårsboller med æble & græskarkerner”

Opskrift på 15-20 æbleboller

  • 4 dl koldt vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 15 g gær
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g havregryn
  • 175 g groftrevet æble
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1-2 tsk. kanel
  • 350-500 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt yoghurt, salt, græskarkerner, havregryn, kanel og revet æble. Lad det stå i 5 minutter, så havregryn og græskarkernerne kan suge lidt væde til sig.
Rør nu lidt efter hvedemel i, indtil dejen er fast, men man stadig lige akkurat kan røre i den. Sæt film over skålen og sæt den i køleskabet natten over eller omkring 8-12 timer.

Sæt boller af på en bageplade med bagepapir, gøres nemmest med 2 skeer. Tænd ovnen på 200 grader og pensel bollerne med sammenpisket æg. 
Bag bollerne i 10-15 minutter til de er godt gyldne. Lad bollerne køle af på en bagerist. 

Smager fantastiske, lune og med smør på <3

I går aftes have jeg lavet dejen til disse lækre efterårsboller, så de var nemme at smide i ovnen her til morgen. Jeg er kæmpe fan af koldthævede deje, til morgenmaden, da det bare er så super nemt, og så smager de bare super godt, og emmer af efterår. Man kan også sagtens spise den som de er, eller til en god stærk suppe.

En tanke om “Det gode søndagsbrød #8

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *