14. december – DIY: Spiselige bordkort

Så blev det den 14. december – 10 dage tilbage til den store aften! I går var jeg sammen med en studieveninde for at julehygge. Vi startede med at spise luciakranse sammen til morgenmad og efterfølgende gik vi i gang med dagens store projekt: “figurkager”. Mens kagerne kølede af spiste vi risengrød, kagerne blev herefter pyntet med glasur og til slut gik vi en hyggelig tur i mørket. Det er simpelthen så super hyggeligt at gå morgen- eller aftenture pt. når alle folk har tændt deres julelys ude og inde

Jeg har lavet figurkager sammen med min mormor hver jul, så langt tilbage som jeg kan huske. Efter jeg flyttede hjemmefra var det en tradition der hørte op, men i år var det tredje år min veninde og jeg har haft en julehyggedag hvor vi har bagt og pyntet peberkager – det bringer dejlige minder frem. I år lavede jeg også disse spiselige bordkort, som jeg tænker der skal på årets julebord

Til ca. 200 peberkager skal du bruge: 150 g blødt smør // 5 dl brun farin // 2 dl lys sirup // 2 dl vand // 1 spsk stødt kanel // 1 spsk stødt ingefær // 1 spsk stødt nellike // 1 spsk natron // ca. 850 g hvedemel

Pisk smør, farin og sirup til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt vand, krydderier og det meste af melet. Til sidst kommes dejen ud på bordet og der æltes mel i til en passende konsistens. Dejen har godt af at stå på køl i minimum 2 timer (gerne natten over) inden den rulles tyndt ud på et meldrysset bord og stikkes ud til de ønskede figurer. Bag ved 220 grader i 5-6 minutter. LAd kagerne køle helt af og pynt herefter kagerne med en tyk glasur lavet med flormelis der piskes med en lille smule æggehvide. Glasuren skal størkne helt op, inden kagerne opbevares i en tætsluttende beholder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *